Potrivit unui studiu realizat de compania de consultanță Deloitte, mașina personală rămâne mijlocul de transport zilnic preferat de 40% dintre români. Tot același studiu arată că românii ar plăti mai mult pentru o mașină electrică decât pentru una termică.

Compania de consultanță Deloitte a realizat un studiu pe baza unui sondaj la care au participat peste 26.000 de consumatori din 25 de țări din întreaga lume, inclusiv România.

Potrivit acestui studiu, pentru 40% dintre români mașina personală rămâne mijlocul de transport zilnic preferat. Mai mult, 63% susțin că această preferință se va menține și în anii următori.

Românii sunt dispuși să plătească suplimentar pentru sistemele de siguranță (91%) și pentru o mașină cu sistem de propulsie electric (89%).

Studiul mai arată că, deși ar plăti mai mult pentru o mașină cu zero emisii decât pentru una termică, 70% dintre consumatorii români susțin că se așteaptă să plătească cel mult 100.000 de lei (aproximativ 20.000 de euro) pentru un asemenea vehicul.

Totodată, 16% dintre români recunosc că pandemia i-a „forțat” să își cumpere o mașină personală, pentru a evita transportul public. Dacă tot suntem la acest capitol, 55% preferă să cumpere o mașină cu numerar, iar 4 din 10 apelează la credit bancar sau leasing.

Românii sunt reticenți cu privire la achiziția online a unei mașini, tocmai de aceea peste 80% optează pentru achiziția fizică.

Category