Potrivit celor mai recente date Eurostat, în Europa au fost furate circa 450.000 de mașini în 2020. În România au fost descoperite aproape 200 de vehicule furate în ultimul an, potrivit unui studiu realizat de platforma CarVertical.

Recent, o mașină utilizată de o delegație a Guvernului României pentru a călători în Republica Moldova a fost raportată ca fiind furată în Italia, în 2010. Cum a fost posibil acest lucru?

Potrivit celor de la CarVertical, un vehicul furat este foarte greu de depistat, în contextul în care acestea nu sunt controlate la trecerea granițelor dintre statele membre ale Uniunii Europene.

Totodată, mașina respectivă poate să aibă un număr VIN fals (provenit de la o mașină care a fost grav avariată și a cărei daună nu a fost rapoartată). Cele mai recente date Eurostat arată că, în 2020, au fost aproape 450.000 de mașini furate în Europa.

Dacă mașina este furată într-un stat membru al UE și i se pun numere de înmatriculare venite de la același model de mașină, atunci va avea practic liber la circulația internațională, deoarece nu există controale când treceți din țară în țară în interiorul UE,” explică Matas Buzelis, director de comunicații CarVertical.

Aceeași platformă mai susține că, în ultimul an, în România au fost descoperite 178 de mașini furate.Cele mai furate mărci auto din România sunt BMW, Mercedes-Benz, Audi, Ford și Volkswagen.

via CarVertical

Category