Conform unui studiu publicat de Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România, vinerea este cea mai neagră zi pe șoselele din țara noastră.

Anunțul vine după publicarea Buletinului de Siguranță Rutieră aferent anului 2021, compilat de către Poliția Română în fiecare an. Conform datelor oferite de instituție, anul trecut s-au produs peste 770 de accidente grave în zilele de vineri. Pe locul doi în acest „top” a fost ziua de duminică, cu 717 accidente grave înregistrate pe parcursul anului 2021.

Așa cum probabil puteți deja bănui, aceste două statistici nu sunt întâmplătoare, ci au de-a face cu zilele de weekend și conduita la volan a majorității șoferilor români. Conform studiului, lucrurile se acutizează în lunile de vacanță (iulie, august) iar în total putem vorbi de 148 de decese și 316 persoane rănite grav.

Același studiu ne arată și principalele cauze ale accidentelor, neadaptarea vitezei la condițiile de drum fiind pe primul loc, urmată de traversarea neregulamentară de către pietoni prin zone periculoase sau nesemnalizate corespunzător. Cele mai multe accidente rutiere grave au loc în mediul rural.

România rămâne, astfel, pe ultimul loc în UE în ceea ce privește numărul deceselor cauzate anual de accidente rutiere.Media națională este de 93 de astfel de decese la un milion de locuitori, mai mult decât dublu comparativ cu media UE, de 44 de decese la un milion de locuitori.

Category