Un studiu realizat de o companie britanică arată cât sunt de încrezătoare femeile atunci când se află la volan. 87% dintre cele chestionate nu au nici o problema atunci când vine vorba de parcarea mașinii.

Mitul că femeile nu sunt stăpâne pe situație atunci când se află la volan, a fost desființat de un nou studiu. Acesta a fost realizat de compania britanică USwitch pe un eșantion de 1000 de femei.

Potrivit studiului, 87% dintre cele intervievate nu au nici o problemă în a accesa o parcare publică sau parcări de pe stradă, în locurile special amenajate. Cu înaintarea în vârstă, doamnele devin din ce în ce mai încrezătoare că pot realiza orice manevră de parcare.

Totodată, 76% se simt în largul lor atunci când fac un test drive cu o mașină nouă.

Se spune că verificarea uleiului nu este tocmai sarcina preferată a femeilor, dar studiul arată altceva. 52% dintre femeile cu o experiență de condus mai mică de un an susțin că sunt în stare să completeze cu ulei atunci când este nevoie.

Procentul urcă la 68% în cazul celor care au permis de conducere de mai bine de 16 ani.

În ceea ce privește o eventuală pană la nivelul anvelopelor, 69% dintre femeile intervievate nu se simt în largul lor să schimbe roata.Totodată, 68% nu cred ca schimbarea unui bec ars este de competența lor.

De cealaltă parte, 4 din 10 femei cred ca pot diagnostica o problemă cu ajutorul manualului de utilizare a mașinii. De asemenea, 40% susțin că ar ști să utilizeze cablurile de încărcare dacă ar fi nevoie.