Potrivit unui studiu realizat de Kia, muzica influențează „dramatic” autonomia reală a unei mașini electrice. Muzica clasică este, după cum susțin specialiștii, cea mai potrivită pentru o eficiență maximă.

Autonomia unei mașini electrice este influențată de mai mulți factori, cei mai cunoscuți fiind cei de mediu, dar și stilul de condus al celui de la volan. Potrivit unui studiu realizat de Kia, muzica are de asemenea o influență „dramatică” asupra autonimiei.

Divizia britanică a producătorului asiatic și-a unit forțele cu o autoritate în acustică și știința sunetului, iar concluziile studiului realizat de cele două entități sunt cel puțin interesante.

Pentru a vedea impactul pe care îl are muzica asupra autonomiei unei mașini cu zero emisii, Kia a folosit un EV6. Participanții nu au mai condus până atunci o mașină electrică, iar în cadrul studiului au avut de parcurs un traseu predefinit, cu o lungime de circa 29 de kilometri.

În tot acest timp, prin boxele mașinii au răsunat mai multe genuri muzicale.

La final, Kia a precizat că atunci când ascultau muzică clasică, spre exemplu Beethoven, cei de la volan au fost de 4 ori mai eficienți decât în cazul altor genuri muzicale. Cu alte cuvinte, în acest context au obținut cea mai bună autonomie.

Studiul a mai arătat că muzica pop îi făcea pe șoferi să fie mai agitați, acest lucru reflectându-se în autonomia mașinii.

via Kia