Prea multă lume crede că domeniul auto este o lume a bărbaților. Dacă aruncăm o privire mai atentă, observăm că și femeile au contribuit la dezvoltarea industriei auto și unele au ajuns chiar să conducă monoposturi de Formula 1 sau companii gigant precum General Motors.

În 1886, inginerul german Karl Benz avea să intre în istorie cu patentarea primului automobil de serie. Numele oficial al proiectului era Benz Patent Motorwagen și a fost finanțat de nimeni alta decât soția sa, Bertha Benz.

Bertha Benz

În 1893, Margaret A. Wilcox uimea o lume întreagă cu primul sistem de încălzire auto. Invenția ei stă la baza sistemului de climatizare modern și direcționa aerul cald de la motor spre habitaclu.

Margaret A. Wilcox

În ziua de azi nu ne-am putea imagina o mașină fără ștergătoare de parbriz. Pentru această invenție trebuie să îi mulțumim lui Mary Anderson.

Mary Anderson

În 1915, Wilma K. Russey devenea prima femeie taximetrist din New York. Legenda spune că primul client i-a lăsat bacșiș, nu pentru că a condus impecabil, ci pentru că purta o pălărie cu imprimeu de leopard.

Wilma K. Russey

La începutul anilor 1900, Florence Lawrence (o actriță pasionată de mașini) a schimbat pentru totdeauna modul în care cei de la volan îi atenționează pe ceilalți participanți la trafic că urmează să frâneze sau că schimbă direcția de mers.

Cum numărul accidentelor de circulație era foarte mare, din cauză că șoferul din spate nu știa ce face cel din față, Lawrence a inventat în 1914 primele stopuri și semnalizatoare.

Florence Lawrence