Android Auto a ajuns la versiunea cu numărul 13 după cea mai recentă actualizare. Noul software aduce o serie de îmbunătățiri la mai multe elemente, precum camera și setările de confidențialitate, dar și o compatibilitate sporită pentru aplicațiile dezvoltate de diverse companii.

Android Auto, echivalentul lui Apple CarPlay pentru sistemul multimedia auto, a primit o actualizare. Noua versiune Android Auto 13 aduce o serie de update-uri minore la o serie de elemente și funcții importante. Printre ele se numără: camera, setările de confidențialitate, senzorii, telemetria și modul de utilizare.

Noua actualizare permite și o îmbunătățire a compatibilității cu aplicații third-party, adică cele dezvoltate de diverse companii. Unele dintre acestea vor putea avea acces la camera sistemului fără să afecteze funcționarea unor sisteme importante ale mașinii, precum camera de marșarier.

Dezvoltatorii de aplicații third-party vor putea specifica așa numitele regiuni de siguranță pentru conducere. Asta înseamnă zonele în care șoferii pot folosi în siguranță acele aplicații. Cât despre setările de confidențialitate, sistemul îi va avertiza pe șoferi cu privire la permisiunile de aplicație care pot fi folosite în siguranță, în timpul condusului.

Nu în ultimul rând, update-ul aduce și un meniu nou cu pagina de confidențialitate.Acesta le oferă șoferilor o cronologie a evenimentelor pentru senzorii principali (camera, microfonul și locația).

Noua actualizare este una minoră în comparație cu update-ul precedent. În urmă cu câteva luni, Android Auto a primit o actualizare majoră, care a introdus o interfață grafică nouă și funcții noi, mai prietenoase în timpul condusului.

via Carscoops

Category