Pasiunea pentru mașini l-a condus pe Horațiu Baltador către o evoluție fabuloasă. Iubitor de Motorsport, Horațiu și-a îndeplinit visul devenind parte din echipa de organizare din acest an a Raliului Sibiului.

Cunoscut ca unul dintre cei mai buni instructori auto din Sibiu, dar și directorul Scolii de soferi ELIT, Horațiu Baltador are adrenalina în sânge și o experiență pe măsură în domeniul auto.

Arta condusului l-a pasionat dintotdeauna pe directorul Școlii de șoferi ELIT din Sibiu, concurând de nenumărate ori la Campionatul Național de Raliuri, din poziția de copilot, alături de prietenul său, Alex Ardelean. După ce s-au implicat, ani la rând, în promovarea motorsportului sibian, din postura de concurenți, anul acesta și-au asumat o nouă provocare-aceea de a reînvia legenda macadamului la Sibiu. Horațiu este și unul dintre cei care au pus bazele Sibiu Racing Team în urmă cu câțiva ani.

”Să organizezi o etapă de raliu, mai ales raliul de casă, cred că este visul fiecărui iubitor de motorsport. Încă din anul 2003 am avut legături strânse cu organizatorul raliului de la Sibiu, unde am participat în calitate de oficial din partea clubului. Așa a apărut dorința de a organiza o etapă din CNR. Pe lângă aceasta, am găsit o echipă foarte mișto, dornică să se implice în organizarea unei etape de poveste la Sibiu și sunt sigur că împreună vom face o treabă excelentă. Ca și particularități, pregătim intens probe dintre cele mai îndrăgite și renumite-așa cum este Șanta, dar vom adăuga și multe alte surprize, în ambele zile de concurs, dar și Speciala din “groapă” unde vor alerga 2 mașini, în paralel. Sunt sigur că toți concurenții vor fi încântați, mai ales că o dată cu  Raliul Sibiului 2020 se va consemna și revenirea la macadam. Sibiul a început și trebuie să continue pe macadam! De mic am fost pe probele de macadam iar Sibiul trebuie să fie macadam. Într-adevăr, eforturile pe care le depunem pentru a avea probe bune, sunt foarte mari, dar merită orice sacrificiu! Mai mult decât atât, pandemia ne-a cam dat de furcă, dar vom respecta toate măsurile impuse de autorități și ne bazăm pe faptul că publicul din Sibiu este unul înțelegător și cu suflet mare”, a declarat Horațiu Baltador, președintele Sibiu Racing Team- organizator a etapei a treia din cadrul Campionatului Național de Raliuri.

Echipajul format din Horațiu Baltador și Alex Ardelean a fost deja prezent la Raliul Argeșului și se pregătește asiduu pentru rezultate de top la următoarea etapă de la Brașov & Harghita. Etapa cu numărul 2 a Campionatului Național de Raliuri îl motivează pe Horațiu Baltador să se antreneze intens. „Dependent de adrenalină”, acesta le recomandă cursanților Școlii de șoferi Elit și tuturor șoferilor să conducă prudent, dar și să experimenteze viteza, însă doar într-un cadru competitiv și organizat.

Scoala de soferi ELIT susține promovarea motorsportului sibian, în calitate de sponsor principal al Raliul Sibiului.