Atentie! Soferi incepatori!

Va felicitam pe toti cei care ati absolvit cursurile scolii de soferi Elit si in plus pe cei care au si promovat examenul de sofer, dar va sfatuim in continuare sa pastrati lectiile si sfaturile instruncturilor Elit active pe intreaga perioada de acomodare cu noul statut de sofer.

La nivel global, anual, mai mult de 80 de millioane de sanctiuni de trafic sunt aplicate soferilor incepatori. Este posibil ca o mare proportie dintre aceste sa fie cauzate de soferii incepatori mai tineri, care datorita  constructiilor psihologice specifice varstei dar precum si a abilitatilor de sofer ce inca se formeaza sa ii constituie majoritari in accidente minore sau majore.

Acest lucru se poate contracara doar prin ore petrecute in traffic. Ca in orice domeniu, experienta isi spune cuvantul, iar traficul nu se dezice de la aceast model de intelegere.

Pentru un sofer incepator, actiunile concomitente ce trebuiesc depuse in momentul porniri motorului si demararii de pe loc ( modul de intrebuintare al volanului, pedalelor, schimbatorului, semnalizari, lumini de ceata, etc) cuplat cu problmele ce pot aparea in trafic (depasiri neprevazute al unui alt participant) pot cauza un anumit discomfort noului sofer. In plus, un sofer incepator nu poate prezice posibilile intentii ale altor participanti in trafic. Aceasta abilitate se dezvolta treptat, odata cu inmultirea oreleor de experienta pe care acesta le detine.

Un sofer cu experienta poate aprecia foarte bine dimensiunile masinii sale,  timpul necesar angrenarii intr-o depasire si va lua decizii intr-o fractiune de secunda ce nu pun in pericol viata si siguranta altor participanti la trafic.

Scoala de soferi Elit te incurajeaza sa participi cu cat mai mare atentie la traficul foarte aglomerat din zilele noastre si sa respecti tot ceea ce ai invatat pe perioada cursurilor scolii de soferi ELIT.