Asiguratorul francez AXA a publicat un studiu care arată că accidentele în care sunt implicate mașinile electrice sunt mai costisitoare și mai periculoase, comparativ cu cele în care sunt implicate mașini convenționate.

Anul acesta, asiguratorul francez AXA a realizat o serie de accidente simulate cu mașini electrice în Zurich, Elveția. În urma acestora, compania a elaborat un studiu care arată că accidentele în care sunt implicate mașinile cu zero emisii sunt mai scumpe și mai periculoase pentru ocupanții altor vehicule.

Cum adică sunt mai scumpe? Este destul de simplu și logic, până la urmă. Mașinile cu zero emisii integrează tehnologie de ultimă generație astfel că, atunci când se strică dintr-un motiv sau altul, reparația este mai scumpă.

Apoi, pentru că majoritatea producătorilor de automobile montează bateria sub podeaua mașinii, în cazul unui accident care afectează această zonă, valoarea daunei este mai mare, iar dauna în sine este mai periculoasă.

Același studiu mai arată că doar 5 din 10.000 de mașini electrice sunt susceptibile la foc în caz de accident.

Riscul de accident, cu o mașină electrică, crește atunci cel de la volan calcă pedala de accelerație mult prea tare. Fiind luat prin surprindere de cuplul instant dezvoltat de motoarele electrice, șoferul riscă să piardă mașina de sub control și să facă accident.

Nu în ultimul rând, pentru că mașinile cu zero emisii sunt mai grele decât cele convenționale, atunci când sunt implicate într-un accident provoacă daune mai mari.

via Carscoops

Category